Brabanthallen 's Hertogenbosch

Project: Van veemarktcomplex naar congres- en evenementenlocatie

Opdrachtgever: NV MEI

In 2009 was ik namens Franken Projectmanagement via Nebest Bouwadvies betrokken bij de restauratie en transformatie van het veemarktcomplex van de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch naar een modern congres- en vergadercentrum genaamd ‘1931’.

In eerste instantie was ik aangesteld als toezichthouder, maar al snel kwamen er taken bij en werd ik verantwoordelijk voor de gedeeltelijke directievoering. Zo werd ik letterlijk de ‘ogen en oren’ van het bouwmanagementbureau. Ik hield me niet alleen bezig met de technische installaties, maar bijvoorbeeld ook met de inpassing van het interieur in het gebouw. Dat de uitvoerend architect vertrouwen in mij had, bleek wel uit de opmerking die hij maakte: “Als Frank het gezien heeft, dan is het goed…”.

Inmiddels is de runderhal van toen veranderd in een geavanceerde congres- en evenementenlocatie, dat modern comfort mixt met een authentiek karakter. 

Download hier de brochure van congres- en vergadercentrum 1931

Maak een virtuele rondleiding door 1931

En zo denken de betrokken partijen erover:
‘Frank Sengers was opzichter en toezichthouder tijdens de totale renovatie en metamorfose van de Bossche veemarkt naar congres- en evenementlocatie 1931. Frank was niet alleen consciëntieus en toegewijd, maar was vooral ook iemand die creatief wilde meedenken tijdens het proces. De belangen van de opdrachtgever stonden daarbij voorop en Frank dacht actief mee om het beste eindresultaat te kunnen realiseren. En ondanks de beperkingen van het werken aan een rijksmonument, heeft Frank zijn rol toch volledig waargemaakt.’

Theo van der Steen, Libéma

‘Frank Sengers en ik waren samen betrokken bij de verbouwing van het veemarktcomplex van de Brabanthallen naar Congrescentrum 1931; ik als architect, Frank als toezichthouder. Ik heb Frank leren kennen als een aimabele, collegiale man, die goed contact onderhield met de verschillende partijen en kundig was in zijn vakgebied. Positief vond ik ook dat Frank altijd meedacht over alternatieven, om op die manier de kosten te beperken.’

Geert van Soest, architect bij G.L.M. van Soest Architect

Scroll naar top