Nieuwbouw Den Bommelaer 14 Bergeijk

Project: Nieuwbouw woonhuis Den Bommelaer

Opdrachtgever: Frank en Rian Sengers

Het huis aan Den Bommelaer is het huis van Frank Sengers zelf. Frank is fan van architect Frank Lloyd Wright en zijn invloeden zijn terug te vinden in het ontwerp van zijn huis. Franks focus lag op economisch bouwen, wat inhoudt dat er veel leefruimte is en weinig ‘verkeersruimte’. De hal ligt centraal in de woning, zodat deze vanuit alle delen van het huis makkelijk bereikbaar is. De lichtinval is zeer belangrijk voor Frank en daarom heeft hij bij het bepalen van de plaats van de ramen en erkers, nadrukkelijk rekening gehouden met de stand van de zon. De benedenverdieping bestaat verder uit een grote leefkeuken, een ruime bijkeuken en een diepe kelderkast met een extra bergruimte onder de vloer.

Frank heeft het huis levensloopbestendig gebouwd. Zo kan de ruimte die nu als kantoor wordt gebruikt, eenvoudig worden aangepast naar een slaapkamer, terwijl de grote gangkast in de hal kan worden omgebouwd naar een badkamer. Alle deuren zijn 93 cm breed, waardoor je er makkelijk met een rolstoel doorheen kunt, mocht dit nodig zijn.

Op de eerste verdieping heeft Frank drie slaapkamers gerealiseerd met een ruime badkamer en een apart toilet Op deze verdieping bevindt zich ook een stortkoker, waardoor de was rechtstreeks in de bijkeuken terechtkomt in een aparte kast. Ook op deze verdieping is rekening gehouden met de toekomst. Zo zijn er in de ouderslaapkamer aansluitingen aangebracht waardoor er een keukentje gerealiseerd zou kunnen worden. In principe kan er boven en beneden gescheiden gewoond worden.

Op zolder heeft Frank naast een bergzolder nog twee slaapkamers gerealiseerd. 

Scroll naar top