Nieuwbouw Den Bommelaer 14 Bergeijk

Project: Nieuwbouw woonhuis Den Bommelaer

Opdrachtgever: Frank en Rian Sengers

Het huis aan Den Bommelaer is het huis van onszelf. Omdat ik fan ben van architect Frank Lloyd Wright, zijn zijn invloeden terug te vinden in het ontwerp van zijn huis. Ook lag mijn focus op economisch bouwen, wat inhoudt dat er veel leefruimte is en weinig ‘verkeersruimte’. De hal ligt centraal in de woning, zodat deze vanuit alle delen van het huis makkelijk bereikbaar is. De lichtinval vonden mijn vrouw en ik ook zeer belangrijk en daarom hebben we bij het bepalen van de plaats van de ramen en erkers, nadrukkelijk rekening gehouden met de stand van de zon. De benedenverdieping bestaat verder uit een grote leefkeuken, een ruime bijkeuken en een diepe kelderkast met een extra bergruimte onder de vloer.

Het huis is daarnaast levensloopbestendig gebouwd. Zo kan de ruimte die nu als kantoor wordt gebruikt, eenvoudig worden aangepast naar een slaapkamer, terwijl de grote gangkast in de hal kan worden omgebouwd naar een badkamer. Alle deuren zijn 93 cm breed, waardoor je er makkelijk met een rolstoel doorheen kunt, mocht dit nodig zijn.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers gerealiseerd met een ruime badkamer en een apart toilet. Op deze verdieping bevindt zich ook een stortkoker, waardoor de was rechtstreeks in de bijkeuken terechtkomt in een aparte kast. Ook op deze verdieping is rekening gehouden met de toekomst. Zo zijn er in de ouderslaapkamer aansluitingen aangebracht waardoor er een keukentje gerealiseerd zou kunnen worden. In principe kan er boven en beneden gescheiden gewoond worden.

Op zolder zijn er, naast een bergzolder, nog twee slaapkamers gerealiseerd. 

Scroll naar top