Uitbreiden woonboerderij

Project: Uitbreiden woonboerderij

Opdrachtgever: Wilbert van der Linden en Peet van Laar

Het samengestelde gezin van Wilbert en Peet met in totaal zes kinderen zat dringend verlegen om extra ruimte. Wilbert en Peet wilden graag zeven slaapplaatsen en twee badkamers realiseren. Om dit mogelijk te maken is op de benedenverdieping de garage bij het woongedeelte getrokken, waardoor een ontspanningsruimte, een toiletruimte en een bijkeuken gecreëerd konden worden. Op de eerste verdieping werden twee nieuwe slaapkamers, een toilet en een kleine badkamer gerealiseerd en op de zolder nog een slaapplek. Deze zijn allemaal via het bestaande woongedeelte bereikbaar.

In het bestaande woongedeelte is de indeling aangepast om maximale woonruimte te realiseren. Op de begane grond is de trap verplaatst naar de voormalige eetkeuken, zodat een efficiëntere indeling mogelijk was. Ook de trap naar de kelder is verplaatst, waardoor er meer woonruimte gecreëerd kon worden in de opkamer. Deze opkamer is door middel van een doorbraak verbonden aan de woonkamer met als resultaat: een mooie woonruimte met werk/zitgedeelte in de opkamer. In een volgende fase willen Wilbert en Peet nog graag een nieuwe woonkeuken realiseren. 

En dit vond de opdrachtgever:

‘Met twee drukke banen en samen zes kinderen denk je wel twee keer na voordat je gaat verbouwen. Maar dankzij Frank Sengers hebben wij mogen ervaren dat verbouwen vooral leuk is. We hebben tijdens het hele proces ontzettend veel plezier gehad.

Toen we in de beginperiode met Frank aan tafel zaten, wisten we niet meer dan dat we een oud huis hadden en dat we er met zes kinderen in moesten kunnen wonen. Frank heeft alles stap voor stap met ons aangepakt.

In de eerste fase hebben we met zijn drieën heel vrij kunnen nadenken over al onze ideeën en wensen. Frank was daarbij ook echt van toegevoegde waarde, doordat hij met zeer creatieve oplossingen kwam voor bepaalde vraagstukken. Zo opperde hij het idee om in een ruimte een trap gewoon helemaal weg te halen en deze op een andere plek opnieuw te plaatsen, wat leidde tot extra ruimte en mogelijkheden. Dat hadden wij zelf echt nooit kunnen bedenken.

In de tweede fase vertaalde Frank ons droombeeld naar een gedetailleerd plan van aanpak. Dat was ook het moment waarop wij moesten beslissen: wat pakken we nu aan en wat kan nog wachten?

De derde fase was de daadwerkelijke verbouwing. Frank heeft voor ons een team van mensen samengesteld, wat in ons geval heel fijn was, omdat wij allebei niet uit Bergeijk komen. Wij zijn niet thuis in de bouwwereld en hadden anders ‘op de gok’ mensen moeten inhuren. Met als risico dat iedereen zijn eigen ding doet en er van samenwerking totaal geen sprake is. Dat was nu niet het geval, omdat Frank de verbindende factor was tussen de diverse partijen.

Frank heeft in onze ogen echt een grote rol gespeeld in het hele proces. Wij hebben nu een huis waarvan elke vierkante meter optimaal benut is. Voor ons gevoel hebben we er bijna een woonhuis bij gekregen. Frank is iemand die werkt vanuit zijn gevoel. Het voelt al snel vertrouwd, waardoor de drempel laag is om zaken met Frank te bespreken, zowel positief als negatief. Hij is echt een betrouwbare partner.

Op dit moment zitten we opnieuw met Frank rond de tafel om de laatste fase van onze verbouwing te bespreken: de keuken. De oude aanbouw wordt verwijderd en vervangen door een compleet nieuwe aanbouw. Met zijn achten hebben wij nou eenmaal de nodige ruimte nodig. Als dit laatste stukje van onze verbouwing ook gereed is, kan het echte genieten gaan beginnen…’

Peet van Laar en Wilbert van der Linden, eigenaar

Uitbreiden woonboerderij
Scroll naar boven