Verbouwen woonhuis Netersel

Project: Verbouwen woonhuis Netersel

Opdrachtgever: Familie Verdonschot

Ondanks dat de woning van de familie Verdonschot een jaar of acht geleden is verbouwd, was deze toch al weer toe aan een nieuwe aanpassing. Zo wilden Jeroen en Ellen de bestaande woon/leefruimte op de begane grond vergroten en een ruime ouderslaapkamer creëren op de bovenverdieping. Sengers Projectmanagement heeft een nieuwbouw gerealiseerd aan de achterzijde van het huis, verbonden door een overkapping.

De dakvlakken van de nieuwe aanbouw zijn uitgevoerd in dakpannen. Het kleine dakvlak, dat zich tussen de zadeldaken van het bestaande woonhuis en de nieuwe aanbouw bevindt, is afgewerkt met zink. Daardoor valt het tussenlid niet op en geeft het een mooi contrast tussen de bestaande en de nieuwe bouw.

Sinds de verbouwing beschikken alle drie de kinderen over een eigen slaapkamer en Jeroen en Ellen over de door hun gewenste ruime ouderslaapkamer. De oorspronkelijke badkamer bleef gehandhaafd, maar is nu toegankelijk vanuit de ouderslaapkamer én vanaf de overloop. Dankzij de verbouwing is er zowel beneden als boven veel extra ruimte gecreëerd.

Naast het ontwerp en de uitwerking van de plannen, heb ik ook de kosten van de geplande verbouwing in beeld gebracht. Aan de hand van een overzichtelijke, allesomvattende afwerkstaat en een duidelijke werkomschrijving zijn voor alle werkzaamheden offertes opgevraagd bij diverse partijen. Deze offertes zijn verwerkt in een complete investeringsbegroting. Op basis van deze informatie kon de familie Verdonschot de verschillende partijen inschakelen. De uitvoering van de verbouwing hebben zij in eigen beheer gedaan. Voor vragen en advies konden zij tussentijds gewoon bij me terecht.

En dit vond de opdrachtgever:

‘Wij wilden graag ons woonhuis vergroten, zowel qua leefruimtes als qua slaapkamers. Frank is samen met ons aan de slag gegaan om de mogelijkheden te bekijken. Toen wij onze wensen helemaal in beeld hadden, heeft Frank voor ons een ontwerp getekend en de benodigde vergunningen bij de gemeente aangevraagd. Ook heeft hij het totale kostenplaatje in kaart gebracht.

Frank heeft het proces tot aan de daadwerkelijke bouw begeleid. De bouw zelf hebben wij in eigen beheer uitgevoerd. Wij kenden genoeg mensen om dat op een goede manier te kunnen doen. Wel is Frank tijdens het werk aan de kapconstructie nog twee keer komen kijken.

Het was fijn om met Frank samen te werken, omdat hij dingen zag, die wij zelf niet hadden gezien. Je merkt al snel dat Frank een uitgebreide bouwtechnische achtergrond heeft. Ik zou mensen die willen gaan bouwen of verbouwen zeker de diensten van Frank aanraden. En waarschijnlijk is het dan het beste om Frank het hele proces te laten begeleiden. Wij hadden nu gelukkig een goede timmerman, die de bouwbegeleiding op zich nam, maar zo iemand is echt onmisbaar als je zelf ook nog fulltime werkt en een gezin runt.’

Jeroen en Elle Verdonschot, eigenaar

Verbouwen woonhuis Netersel
Scroll naar boven