Verbouwing Haspel 8 te Bergeijk

Project: Verbouwing Haspel 8 te Bergeijk

Opdrachtgever: Familie Smolders

De familie Smolders wilde graag een serre achter aan hun huis bouwen en vroegen Sengers Projectmanagement om mee te denken over het ontwerp. Ik ben ter plaatse komen kijken en zag toen mogelijkheden om behalve een serre, ook een speelruimte voor hun zoon te creëren. Vervolgens ontstond ook het idee voor een overdekt terras met aansluitend een bergruimte.

Ed Sengers Interieuradvies werd bij de plannen betrokken om te kijken naar de verlichting en om mee te denken over de inrichting in het algemeen. Ik heb de bouwbegeleiding voor dit project op me genomen en meegedacht over creatieve oplossingen zoals de in een hoek gesitueerde terrasdeuren.

Bouwen is een proces waarbij je met veel partijen samenwerkt om tot het meest optimale resultaat te komen. Bouwvakkers zelf hebben vaak goede ideeën, waar wij natuurlijk voor openstaan. In het geval van de familie Smolders kwam de timmerman met het idee om glazen tussendeuren te plaatsen tussen de woonkamer en de serre, waardoor er mooie zichtlijnen ontstonden. Vanaf de serre kun je de zitkamer inkijken en vanuit de zitkamer heb je via de serre zicht op de tuin. Verder hebben we in het plafond van de serre een verhoging aangebracht, zodat er veel licht binnenkomt. Niet alleen in de serre zelf, maar via de glazen tussendeuren, ook in de zitkamer.

En dit vond de opdrachtgever:

‘Wij liepen zelf al enige tijd rond met de wens om een serre aan ons huis te bouwen. Toen wij daarover praatten met vrienden, raadden zij ons aan om Frank eens mee te laten kijken. Toen Frank over onze plannen kwam praten, zei hij: “Als je het doet, doe het dan goed” en spoorde ons aan om grootser te denken. Frank wist bijvoorbeeld dat het wettelijk gezien toegestaan was om op de scheiding tegen het huis van de buren te bouwen. Daardoor konden we niet alleen een serre realiseren, maar ook een speelkamer voor onze zoon. Frank is zelfs met onze buren gaan praten om hen op de hoogte te stellen van onze plannen.

Verder kwam Frank met het idee om achter de serre een overkapping aan te brengen waardoor er een groot overdekt terras zou ontstaan. Zelf kwamen we met het idee van een tuinschuurtje aan het einde van de overkapping en zo werden alle ideeën samengebracht in een groot plan. Frank heeft alle bouwtekeningen voor ons gemaakt en gezorgd voor de benodigde vergunningen. Hij vertelde ons dat het mogelijk was om een calculatie te maken van de geschatte bouwkosten. Wij hebben daarvoor gekozen en er zeker geen spijt van gehad. Met zo’n calculatie weet je precies waar je aan toe bent en het helpt ook bij het beoordelen van offertes.

Toen de bouw eenmaal begonnen was hebben wij Frank gevraagd om een oogje in het zeil te houden. Hij hield de voortgang in de gaten en keek of de werkzaamheden goed werden uitgevoerd. En dat deed hij heel kritisch, waardoor sommige werkzaamheden opnieuw moesten worden gedaan als deze naar zijn mening niet op de juiste manier waren uitgevoerd.

Om het plaatje compleet te maken adviseerde Frank ons om eens met interieuradviseur Ed Sengers te praten. Ed dacht met ons mee over de inrichting en de kleurstelling, en bleek te beschikken over een enorme product- en leverancierskennis, waardoor schijnbaar onoplosbare problemen toch werden opgelost. Via Ed zijn wij in contact gekomen met Elise van Oosten die de styling heeft verzorgd.

Ondanks dat wij mensen zijn die graag zelf de regie in handen houden, was het erg fijn om iemand zoals Frank erbij te hebben. Frank is iemand naar wie je moet luisteren, omdat hij weet waar hij over praat. Je kunt het toezicht met een gerust hart aan hem overlaten. Wij zouden het zo weer doen op deze manier…’

Carlo en Karin Smolders, eigenaar

Scroll naar boven